Sastojci:
200 g mesnate slanine isečene na listove
600 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 jaje
4 kašike prezli
1 kašičica mlevene paprike
100 g bebi mocarele
1 brokoli za prilog
3 kašike ulja
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, prezle, jaje, mlevenu papriku i peršun. Dodati začine po ukusu i dobro izmesiti kako bi se dobila kompaktna smesa.
3. Od pripremljene smese nauljenim rukama praviti medaljone željene veličine.
U sredinu svakog medaljona staviti kuglicu bebi mocarele, zataškati je mesom te formirati veću kuglu prečnika 6 cm.
4. U nauljene kalupe za mafine staviti po dva lista slanine unakrsno jedan preko drugog.
5. Preko slanine naslagati pripremljene kugle, a potom ih obmotati krajevima slanine i odozgo zabostiti čačakalice kako se ne bi otvarale. Medaljone peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
6. Brokoli obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)