Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
1 kg njoka
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
1 tikvica
1 paprika
400 g pelata paradajza
250 g šampinjona
250 g kačkavalja
2 dl neutralne pavlake
4 kašike ulja
1/2 kašičice belog luka u prahu
origano
so, biber
Priprema:
1. Piletinu iseći na trake i začiniti po ukusu. Zatim je propržiti na malo ulja da porumeni, pa izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Njoke obariti u slanoj vodi, procediti ih i poprskati uljem kako se ne bi slepile.
3. Crni luk, papriku i tikvice iseći na kockice, šampinjone na listove, šargarepu na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Na masnoći od piletine propržiti crni luk, zatim dodati papriku i šargarepu te i njih propržiti. Na kraju dodati tikvice, šampinjone, pelat paradajza, beli luk, origano i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi 20 min. dok povrće ne omekša a suvišna tečnost ne uvri. Po potrebi tokom dinstanja dolivati malo vode.
5. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati prženu piletinu i ravnomerno je rasporediti.
6. Preko piletine naneti obarene njoke i preliti umakom od povrća.
7. Potom preliti neutralnom pavlakom i posuti kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 40 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)