Kroketi od griza

Kroketi od griza

Autor: | 07/01/2015

0

Sastojci:

5 dl mleka
5 kašika griza
70 g putera
2 žumanceta
2 kašike parmezana
brašno po potrebi
2 jajeta
prezli po potrebi
3 dl ulja
2 dl tartar sosa
so

Priprema:

1. U šerpu sipati mleko, dodati soli po ukusu i kuvati dok ne proključa.
2. Postepeno dodavati griz i mešati dok se ne zgusne.
3. Potom skloniti sa ringle, dodati 50 g putera, parmezan, žumanca i dobro izmešati.
4. Odgovarajuću tacnu premazati ostatkom putera, presuti skuvani griz, poravnati i ostaviti da se ohladi.
5. Ohlađen griz iseći na pravougaonike, a potom ručno oblikovati u valjke.
6. Pripremljene krokete uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu. Pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.
7. Ohlađene krokete preliti tartar sosom.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još