Sastojci:
5 dl mleka
5 kašika griza
70 g putera
2 žumanceta
2 kašike parmezana
brašno po potrebi
2 jajeta
prezli po potrebi
3 dl ulja
2 dl tartar sosa
so
Priprema:
1. U šerpu sipati mleko, dodati soli po ukusu i kuvati dok ne proključa.
2. Postepeno dodavati griz i mešati dok se ne zgusne.
3. Potom skloniti sa ringle, dodati 50 g putera, parmezan, žumanca i dobro izmešati.
4. Odgovarajuću tacnu premazati ostatkom putera, presuti skuvani griz, poravnati i ostaviti da se ohladi.
5. Ohlađen griz iseći na pravougaonike, a potom ručno oblikovati u valjke.
6. Pripremljene krokete uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu. Pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.
7. Ohlađene krokete preliti tartar sosom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)