Vudu Popaj: Četiri puta su me zvali u rijalitije, ali nisam ušao jer producenti uvek gledaju da nešto smuvaju!

Vudu Popaj: Četiri puta su me zvali u rijalitije, ali nisam ušao jer producenti uvek gledaju da nešto smuvaju!

Autor: | 15/03/2011

0

Umetnik Radenko Stojanović, poznatiji kao Vudu Popaj, vraća se na muzičku scenu s novim albumom, čije pesme ovih dana miksuje u studiju. Uporedo sa snimanjem, Popaj je završio i nekoliko rukopisa poezije i proze, pa je u fazi traženja izdavača i za knjige.
- Spremam veliko iznenađenje za publiku, tako da ne mogu previše da pričam o albumu. Filozofiju koju zastupam nastaviću da negujem kroz nove pesme, koje će se po zvuku, ipak, razlikovati od prethodnih -
otkrio je za "Novosti" Vudu Popaj i dodao:
- Nadam se da će disk izaći do leta. Domaća diskografija je u krizi, izdavaštvo gotovo da i ne postoji, jer svako može da snima šta poželi i kači na Internet.
Poslednja pesma koju je Vudu Popaj snimio bila je trio sa Svetozarom Gligorićem i Nigorom, koja se našla na albumu najvećeg srpskog šahovskog velemajstora.
- Bila mi je čast da udružim glas sa šahovskom legendom, koja se setila da postoji neki tamo reper Vudu Popaj i ispoštovala ga. Svetozar je neposredan, prijatan, razuman i duhovit čovek. U moru raznih ponuda u kojima pokušavaju da me zloupotrebe i iskoriste, pojavio se čovek sa 90 godina i bio korektan. To govori o zemlji u kojoj živimo. Postoje mnogo mlađi ljudi koji bi trebalo da posvete pažnju talentu mog kalibra, kao i mom doprinosu kulturi, ali, nažalost, oni su nemi -
žali se Popaj.
Reper otkriva da su ga četiri puta zvali u rijalitije, a ponude su mu bile interesantne sve dok ne bi osetio da producenti pokušavaju da ga nasamare.
- Ovdašnji producenti uvek gledaju da nešto smuvaju i ne ispoštuju priču do kraja. U Srbiji se na rijalitije gleda sa nipodaštavanjem, ali su oni u svetu normalna stvar. Na zapadu angažuju zvezde za koje znaju da će im obezbediti šou i dobit, pa ih zato dobro plate. Kod nas se, pak, vode mantrom: ‘Uzećemo Žiku koji ne košta ništa i napićemo ga da bi se svađao’. A posle se svi čude zašto su nam javne ličnosti nepismene i zle. Unose nam nemir u ionako lošu svakodnevicu i daju loš primer. Svaka svađa koncentrisana je na pitanja: ‘Ko si i šta si ti?’ To su neostvarene ličnosti. Kada bi šou činile pismene osobe, bila bi to potpuno druga priča, ali ne znam koliko bi to našem narodu bilo zanimljivo - objašnjava Popaj.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: