Novak je najbolji teniser svih vremena, a ovo je po obrazovanju, ko bi rekao

Novak je najbolji teniser svih vremena, a ovo je po obrazovanju, ko bi rekao

Autor: | 03/08/2024

1

Znanje je moć, supruga najboljeg tenisera to neretko ističe u svojim javnim istupanjima, pa iako se za nju zna da je završila visoke škole, malo ko zna koje je obrazovanje Novaka Đokovića

Najbolji teniser svih vremena imao je samo sedam godina kada je odlučno izjavio da želi da bude najbolji teniser sveta. Na tome je vredno radio, pa je škola ostala u drugom planu.

Lintao Zhang / Getty Images

 

Ipak, završio je osnovnu "Bora Stanković" u beogradskom naselju Banjica, a uporedo sa Teniskom akademijom Nikole Pilića kao tinejdžer je pohađao Sportsku gimnaziju.

Jasno je da srednju školu nije mogao da završi onako kako to čine ostali, „obični“ učenici. Zbog obaveza i putovanja na turnire bio je „vanredan slučaj“ i dolazio je samo kada je trebalo da polaže ispite.

- Nisu imali razumevanja da on ne može da sedi u školskoj klupi. Morala sam na disciplinsku komisiju da idem, da obrazlažem gde je sve moj sin bio.

Pročitajte: Dva razloga dovoljna za kraj - Zašto su Ana i Novak naglo prekinuli veliko prijateljstvo?

Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te sportske gimnazije. Rekla sam im da nikome ne kažu da su "s" od sportske gimnazije.

Trebalo je da mu daju podršku, da mu daju gradivo koji će on da savlada - rekla je Novakova majka Dijana jednom prilikom.

Svakako, Nole i njegova supruga naglašavaju da i dalje rade na sebi i trude se da uče o novim stvarima.

Sportista govori nekoliko svetskih jezika, a posle završene profesionalne karijere teniser ima želju da upiše fakultet, čime želi da da primer i svojoj deci da nikada nije kasno za usavršavanje i rad na sebi, te da obrazovanje Novaka Đokovića bude visoko.

Komentari (1)

Loading
Tamara Roksandić Photo by Clive Brunskill/Getty Images via Guliver

Slične Vesti

Najnovije vesti