Komemoracija Bori Đorđeviću: Supruga Dubravka slomljena od bola, uz nju su Boris i Tamara

Komemoracija Bori Đorđeviću: Supruga Dubravka slomljena od bola, uz nju su Boris i Tamara

Autor: | 07/09/2024

0

Komemoracija Bori Đorđeviću održava se baš u ovim trenucima u čačanskom Kulturnom centru, a nešto kasnije će legendarni roker biti sahranjen na gradskom groblju.

Brojni prijatelji, familija i kolege pristižu u Čačak kako bi odali poslednju počast frontmenu grupe "Riblja Čorba" koji je preminuo u sredu usled višednevne borbe usled opstruktivne bolesti pluća.

Antonio Anhel / Ata images

 

Poslednja želja slavnog muzičara bila je da bude sahranjen u rodnom gradu a danas će mu sugrađani uputiti poslednji pozdrav.

Od poznatih ličnosti i prijatelja među prvima su stigli Miroslav Ilić, Zoran Dašić Daša iz grupe "Legendi", harmonikaš Miša Mijatović, Milan Đurđević iz "Nevernih beba", Predrag Peca Popović i mnogi drugi.

Fotografija, koja velikom brzinom obilazi mreže nosi važnu simboliku, sa poslednjeg javnog obraćanja Đorđevića.

Simbolično, kao što kaže njegova pesma "ne trošite džabe pare, nisam tol’ko važan lik. Ukrstite dve gitare, nek to bude spomenik."

Pročitajte: Čačak oblepljen Borinim umrlicama, njenog imena na listi ožalošćenih nema FOTO

Dubravka Milaković, Borina udovica, stigla je na komemoraciju u suzama i pozdravljala se sa prijateljima i rodbinom koja je došla da se poslednji put oprosti od Đorđevića.

U kulturni centar pristižu prijatelji i građani koji se upisuju u knjigu žalosti. Tu su i mngoobrojni fanovi koji su došli da odaju počast legendarnom rokeru.

Podsetimo, Bora Đorđević je rođen 1952. godine u Čačku. U rodnom mestu je završio osnovnu školu, a nakon problema sa zakonom izbačen je iz gimnazije.

Antonio Anhel / Ata images

 

Njegovi roditelji su tada, kako bi pobegli od "sramote" koju im je prouzrokovao, odlučili da se presele u Beograd.

Komemoracija Bori Đorđeviću zakazana je za tačno 11 časova, a nakon završetka iste svi će se uputiti ka čačanskom groblju gde će poslednji put pozdraviti legendarnog rokera.

Brojni prijatelji i kolege govorili su na komemorativnom skupu prisećajući se raznih anegdota sa Borom, ali govor Miroslava Ilića svakog je rasplakao u sali:

- Saučešće porodici i njegovim saborcima iz Riblje Čorbe. Što bi rekao Bora "Je*i ga, ne izdržah" - rekao je Ilić uz suze pa nastavio:

Antonio Ahel/ATA Images

 

- Dragi Boro ja se nisam često opraštao, možda nisam najvičniji, ali se nadam da te neću obrukati. Bila je velika privilegija i uzbuđenje podelti sa tobom zlatno doba muzike na ovim prostorima.

Bilo je uzbudljivo i privilegovano. Ti na tvom, a ja na mom frontu. Što se mene tiče, tamo na tom frontu sve što si radio bio si najbolji i najveći, svi ostali mogu da ti pljunu pod prozor.

S ponosom sam isticao da smo drugari iz škole. Zamoli svog anđela da pogleda svoj dom, počivaj u miru i nek ti je večna slava.

Antonio Anhel / Ata images

 

Antonio Anhel / Ata images

 

Antonio Ahel/ATAImages

 

Antonio Ahel/ATAImages

 

Antonio Anhel / Ata images

 

Antonio Anhel / Ata images

 

Antonio Anhel / Ata images

 

Antonio Anhel / Ata images

 

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Antonio Anhel / Ata images