Kraljica Esvatinija Lazuma i Tamara Vučić prošetale ulicama Beograda

Kraljica Esvatinija Lazuma i Tamara Vučić prošetale ulicama Beograda

Autor: | 20/10/2024

1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova supruga Tamara Vučić bili su domaćini delegaciji Kraljevine Esvatini, koju je predvodio kralj Msvati III.

Instagram screenshot

 

- Nedavnu posetu Kraljevini Esvatini pamtim kao prijateljsku, sadržajnu i inspirativnu – navela je na svom zvaničnom Instagram profilu prva dama Srbije.

Pročitajte: Za sve žene, majke, ratnice... Prva dama zaplesala uz tradicionalne afričke ritmove i oduševila domaćine

Dodala je i da se raduje što može da uzvrati gostoprimstvo.

- Posebno mi je drago što našim prijateljima iz Esvatinija možemo da uzvratimo gostoprimstvo, dočekujući ih srdačno i upoznajući ih sa delom onoga što čini naš narod i našu zemlju.

Tamara Vučić i kraljica Esvatinija Lazuma, obišle su neke od najznačajnijih znamenitosti našeg glavnog grada, a šetnju su počele posetom Konaku kneginje Ljubice.

Instagram screenshot

 

Sledeća adresa bio je Narodni muzej u Beogradu, gde su u pratnji direktorke Bojane Borić Brešković obišle arheološku postavku, koja uključuje i neke od najstarijh artefakata u Evropi, poput predmeta iz kulture Lepenskog vira.

Supruga predsednika Srbije i kraljica Esvatinija obišle su i postavku sa srpskom umetnošću 18. i 19. veka, gde su imale priliku da vide slike Đure Jakšića, Đorđa Krstića, Paje Jovanovića...

Instagram screenshot

 

Kraljica Esvatinija je imala priliku da vidi i najvredniju sliku u postavci, „Krunisanje cara Dušana” Paje Jovanovića, koja je osvojila zlatnu medalju na svetskoj izložbi u Parizu 1900. godine.

Šetnja beogradskim ulicama nastavljena je u Skadarliji, gde su gošće iz Afrike uživale u čarima boemske četvrti koja je vekovima simbol Beograda.

Instagram screenshot

 

Obe dame su plenile elegancijom. Tamara Vučić je za ovu priliku izabrala svedenu crvenu haljinu sa puf rukavima, sandale pink nijanse i diskretan nakit. Kraljica Lazuma nosila je svetlosivu haljinu A-kroja, uz kraći sako ukrašen biserima.

 

 

Komentari (1)

Loading
Eva Čubrović Instagram screenshot

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti