Kraljica Esvatinija LaZuma i Tamara Vučić prošetale ulicama Beograda

Kraljica Esvatinija LaZuma i Tamara Vučić prošetale ulicama Beograda

Autor: | 20/10/2024

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova supruga Tamara Vučić bili su domaćini delegaciji Kraljevine Esvatini, koju je predvodio kralj Msvati III.

Instagram screenshot

 

- Nedavnu posetu Kraljevini Esvatini pamtim kao prijateljsku, sadržajnu i inspirativnu – navela je na svom zvaničnom Instagram profilu prva dama Srbije.

Pročitajte: Za sve žene, majke, ratnice... Prva dama zaplesala uz tradicionalne afričke ritmove i oduševila domaćine

Dodala je i da se raduje što može da uzvrati gostoprimstvo.

- Posebno mi je drago što našim prijateljima iz Esvatinija možemo da uzvratimo gostoprimstvo, dočekujući ih srdačno i upoznajući ih sa delom onoga što čini naš narod i našu zemlju.

Tamara Vučić i kraljica Esvatinija LaZuma, obišle su neke od najznačajnijih znamenitosti našeg glavnog grada, a šetnju su počele posetom Konaku kneginje Ljubice.

Instagram screenshot

 

Sledeća adresa bio je Narodni muzej u Beogradu, gde su u pratnji direktorke Bojane Borić Brešković obišle arheološku postavku, koja uključuje i neke od najstarijh artefakata u Evropi, poput predmeta iz kulture Lepenskog vira.

Supruga predsednika Srbije i kraljica Esvatinija obišle su i postavku sa srpskom umetnošću 18. i 19. veka, gde su imale priliku da vide slike Đure Jakšića, Đorđa Krstića, Paje Jovanovića...

Instagram screenshot

 

Kraljica Esvatinija je imala priliku da vidi i najvredniju sliku u postavci, "Krunisanje Cara Dušana" Paje Jovanovića, koja je osvojila zlatnu medalju na svetskoj izložbi u Parizu 1900. godine.

Šetnja beogradskim ulicama nastavljena je u Skadarliji, gde su gošće iz Afrike uživale u čarima boemske četvrti koja je vekovima simbol Beograda.

Instagram screenshot

 

Obe dame su plenile elegancijom.Tamara Vučić je za ovu priliku izabrala svedenu crvenu haljinu sa puf rukavima, sandale pink nijanse i diskretan nakit. Kraljica LaZuma nosila je svetlo sivu haljinu A kroja, uz kraći sako ukrašen biserima.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Instagram screenshot

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti