Tužan odlazak Mari Fredrikson: Preminula pevačica benda "Rokset"

Tužan odlazak Mari Fredrikson: Preminula pevačica benda "Rokset"

Autor: | 10/12/2019

0

Mari Fredrikson preminula u 62. godini

Pevačica čuvenog sastava "Roxette" Mari Fredrikson preminula je nakon teške bolesti potvrdila je njena porodica.

 Sa velikom tugom obaveštavamo javnost da je jedna od naših najvećih i najvoljenijih umetnica preminula. Mari Fredrikson preminula je 9. decembra, ujutru, u apartmanu u kojem se lečila, navodi se u saopštenju porodice.

Svi koji su odrastali 80-ih i 90-ih godina prošlog veka, teško su prihvatili odlazak dame koja je otpevala hitove „It must have been love“ i „Listen to your heart“ . Mari Fredrikson se od 2002. godine borila sa tumorom na mozgu, koji joj je dijagnostifikovan nakon što je u svom domu izgubila svest. Ubrzo je operisana, a meseci hemoterapije iscrpeli su joj organizam. Povukla se iz javnosti, ali je smogla snage da nastupi u Amsterdamu 2009. godine.

 Pravo je čudo što je preživela, a još je veće čudo što je uspela da odradi turneju od 19 meseci. Čak je i njen lekar rekao da je to nemoguće. Ali ona je uspela i to je fantastično - rekao je tada Per Gesle.

Oproštaj nakon 30 godina uspešne karijere

Da je došao trenutak da se definitivno oprosti od nastupa objavila je 2016. godine.

- Svi naši nastupi ostaće važan deo mog života. Izrazito sam ponosna i zahvalna što sam nakon teške bolesti 2009. godine uspela da se vratim na scenu. Nažalost, turneje su za mene gotove i želim da vam se zahvalim na ovom putovanju - napisala je tada Mari koja je iza sebe ostavila supruga Mikaela Bolos i njihovo dvoje dece: ćerku Ines Jozefin (26) i sina Oskara (23).

Hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: Mari Fredrikson