Da li je ovo moguće? Ako bi se Kejt i Vilijam razveli, deca ne bi pripala ni njoj ni njemu, već...

Da li je ovo moguće? Ako bi se Kejt i Vilijam razveli, deca ne bi pripala ni njoj ni njemu, već...

Autor: | 24/07/2024

0

Deca Kejt Midlton u slučaju razvoda ne bi pripala njoj

Otkako je početkom godine Kejt Midlton nestala iz javnosti, ne prestaju nagađanja o razlozima njenog odsustva. Iako je jasno objašnjeno o čemu je reč, a i sama princeza je pred celim svetom otkrila da ima rak, spekulacijama se i dalje ne nazire kraj.

Jedna od najpopularnijih teorija zavere vezana je za nesuglasice u braku sa princom Vilijamom. Pričalo se da on ima ljubavnicu i da je Kejt htela da napusti i njega i dvor, što bi bio skandal neviđenih razmera.

Chris Jackson/Getty images

 

Međutim, istina je drugačija. Lepa princeza oporavlja se posle lečenja, a pošto se u poslednje vreme dva puta pojavila na javnim događajima, trebalo bi da budemo sigurni da taj oporavak dobro protiče.

Pročitajte: Kejt Midlton dočekala najveću sreću posle borbe sa kancerom, princ Vilijam potvrdio fotografijom

No, britanskim tabloidima ne nedostaje inspiracija za teme „šta bi bilo kad bi bilo“. Na primer, šta bi bilo kada bi se princ i princeza od Velsa zaista rastali? Kao njihovi prethodnici Čarls i Dajana.

Ovaj brak, jasno je, ne podleže pravilima koja moraju da poštuju „obični smrtnici“. Dvor ima svoje kodekse, neki postoje već vekovima, i njih se članovi vladajuće dinastije čvrsto drže.

Toby Melville - WPA Pool,Getty Images via Guliver

 

Štošta bi Kejt izgubila... Ipak, najdelikatniji je deo o deci. Ona i Vilijam imaju troje – budućeg kralja Džordža, princezu Šarlot i malog Luija

Ali, po zakonu s početka 18. veka, na koji podseća Marlen Kenig, ekspert za britansku kraljevsku porodicu, oni ne bi pripali majci.

Ukoliko bi došlo do razvoda, deca Kejt Midlton i princa Vilijama pripala bi aktuelnom vladaru, u ovom slučaju kralju Čarlsu. To znači da bi princeza izgubila decu.

Stephen Lock/Profimedia

 

S druge strane, verovatno bi dobila određenu finansijsku nadoknadu i neku od rezidencija, kao što je Dajani ostala palata Kensington. Lejdi Di je oduzeta titula „Njeno kraljevsko visočanstvo“, na insistiranje bivšeg muža, ali je ostala princeza. Da li bi se to desilo i Kejt?

Pročitajte: Da li bi vanbračna ćerka princeze Dajane mogla da postane kraljica? Sara ima pravo na tron

I o tome bi odlučivao kralj. Mogao bi da joj oduzme sve titule ako želi, navodi story.hr. Naravno, sve je ovo samo u domenu nagađanja, budući da problema u braku Kejt i Vilijama za sada nema, bar ne zvanično.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Chris Jackson/Getty Images

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti