Sastojci za 4 osobe:
4 praziluka
4 srednja krompira
lovorov list
prstohvat majčine dušice
limun (250 ml pavlake za kuvanje)
so, biber
Praziluk dobro operite i iseckajte na krupne komade, krompir oljuštite i iseckajte i sve ubacite u veću šerpu, prelijte vodom tako da voda ide 1 cm iznad povrća, posolite, dodajte lovorov list i kuvajte dok krompir ne omekša, 15ak minuta.
Izvadite lovorov list i izblendirajte povrće štapnim mikserom. Dodajte biber, majčinu dušicu i ukoliko želite pavlaku za kuvanje i krčkajte par minuta.
Poslužite sa kriškom limuna, krutonima i malo hrskave majčine dušice koju se propržili na malo vrelog putera.
Pročitajte još
Recept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte više