Pica testo je ključno. Svaka domaćica ima svoj recept, i svaka će vam reći da je najbolja ona koja se pravi od domaćeg testa. Isto tvrde i italijanski majstori, koji se tim zanatom bave vrlo ozbiljno. Dostavili su nam dve verzije za vrhunsko „kućno testo“, a mi vam predlažemo da isprobate obe.
Pročitajte: Osnovi koraci - Recept za najbolje prhko testo

Getty Images
Klasično testo
500 g brašna tip 400
10 g soli
4 g svežeg pivskog kvasca
Priprema
Rastvorite pivski kvasac u 350 ml vode na sobnoj temperaturi i dodajte polovinu brašna; brzo zamesite, pa testo prekrijte vlažnom krpom i ostavite da odstoji 30 minuta.
Dodajte ostatak brašna i energično mesite testo najmanje 10 minuta, na kraju posolite i premesite.
Oblikujte testo u lopticu, stavite je u činiju, prekrijte streč-folijom i ostavite da u frižideru odstoji 24 sata.
Izvadite testo iz frižidera i ostavite ga da odstoji na sobnoj temperaturi dva sata. Zatim ga razvucite u plehu dimenzija 34 x 40 cm ili u dva okrugla pleha (prečnika 25 cm), prekrijte i ostavite da odstoji narednih 30 minuta pre stavljanja sastojaka i pečenja u rerni.
Pročitajte: Kraljica američkih krofni otkriva svoj tajni recept - Korak po korak do savršenstva

Getty Images
Integralno testo
300 g brašna tip 400
200 g speltinog brašna
10 g soli
4 g svežeg pivskog kvasca
Priprema
Rastvorite pivski kvasac u 380 ml vode na sobnoj temperaturi i dodajte polovinu od obe vrste brašna; brzo zamesite, prekrijte testo vlažnom krpom i ostavite da odstoji 30 minuta.
Dodajte preostalo brašno i energično mesite najmanje 10 minuta, na kraju posolite i premesite.
Oblikujte testo u lopticu, stavite je u činiju, prekrijte streč-folijom i ostavite da u frižideru odstoji 24 sata.
Izvadite testo iz frižidera i ostavite ga da odstoji na sobnoj temperaturi dva sata. Zatim ga razvucite u plehu dimenzija 34 x 40 cm ili u dva okrugla pleha (prečnika 25 cm), prekrijte i ostavite da odstoji narednih 30 minuta pre stavljanja sastojaka i pečenja u rerni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Već imaš veštine potrebne za IT – Cubes School ti pomaže da ih razviješ
Ako voliš da analiziraš stvari, da sve bude „pod konac“, ili si uvek ta osoba koja zna kako da organizuje dan – ti si možda već korak bliže svetu programiranja nego što misliš
24/04/2025
Saznajte višeKuhinja Bilje Jevtić rađena je po ugledu na one iz španskih serija, ovde je Aca glavni FOTO
Kuhinja Biljane Jevtić je veoma mala i uska
23/04/2025
Saznajte višeCarmen Suite & Bolero na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum
Carmen Suite u Madlenianumu
23/04/2025
Saznajte višeAleksandra Vasković pravi najbolju rusku salatu, Bojan i deca je obožavaju
Recept Aleksandre Vasković idealan za porodičnu gozbu
22/04/2025
Saznajte višeUdobnost tokom ciklusa: Rešenja za menstruaciju bez nelagodnosti
Menstrualne gaćice i čašice rešenje za menstruaciju bez nelagodnosti
22/04/2025
Saznajte više
Komentari (0)