Pica testo je ključno. Svaka domaćica ima svoj recept, i svaka će vam reći da je najbolja ona koja se pravi od domaćeg testa. Isto tvrde i italijanski majstori, koji se tim zanatom bave vrlo ozbiljno. Dostavili su nam dve verzije za vrhunsko „kućno testo“, a mi vam predlažemo da isprobate obe.
Pročitajte: Osnovi koraci - Recept za najbolje prhko testo
Klasično testo
500 g brašna tip 400
10 g soli
4 g svežeg pivskog kvasca
Priprema
Rastvorite pivski kvasac u 350 ml vode na sobnoj temperaturi i dodajte polovinu brašna; brzo zamesite, pa testo prekrijte vlažnom krpom i ostavite da odstoji 30 minuta.
Dodajte ostatak brašna i energično mesite testo najmanje 10 minuta, na kraju posolite i premesite.
Oblikujte testo u lopticu, stavite je u činiju, prekrijte streč-folijom i ostavite da u frižideru odstoji 24 sata.
Izvadite testo iz frižidera i ostavite ga da odstoji na sobnoj temperaturi dva sata. Zatim ga razvucite u plehu dimenzija 34 x 40 cm ili u dva okrugla pleha (prečnika 25 cm), prekrijte i ostavite da odstoji narednih 30 minuta pre stavljanja sastojaka i pečenja u rerni.
Pročitajte: Kraljica američkih krofni otkriva svoj tajni recept - Korak po korak do savršenstva
Integralno testo
300 g brašna tip 400
200 g speltinog brašna
10 g soli
4 g svežeg pivskog kvasca
Priprema
Rastvorite pivski kvasac u 380 ml vode na sobnoj temperaturi i dodajte polovinu od obe vrste brašna; brzo zamesite, prekrijte testo vlažnom krpom i ostavite da odstoji 30 minuta.
Dodajte preostalo brašno i energično mesite najmanje 10 minuta, na kraju posolite i premesite.
Oblikujte testo u lopticu, stavite je u činiju, prekrijte streč-folijom i ostavite da u frižideru odstoji 24 sata.
Izvadite testo iz frižidera i ostavite ga da odstoji na sobnoj temperaturi dva sata. Zatim ga razvucite u plehu dimenzija 34 x 40 cm ili u dva okrugla pleha (prečnika 25 cm), prekrijte i ostavite da odstoji narednih 30 minuta pre stavljanja sastojaka i pečenja u rerni.
Slične Vesti
Zaboravite na rernu i pečenje! Maja Volk podelila recept za sirovu picu koja izgleda preukusno FOTO
Recept Maje Volk za sirovu picu
07/07/2023
Saznajte višePročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)