Džejmi Oliver otkrio jedan od svojih jednostavnih i pristupačnih recepata
Kako poslednje nedelje svi provodimo vreme u svojim domovima zbog pandemije koronavirusa, važno je da ono bude što sadržanije. Na internetu postoje brojni saveti za to, a i poznate ličnosti, svaka u svojoj branši, se trude da nam pomognu sa savetima: od predloga za vežbanje kod kuće do jednostavnih recepata.
Svojim jednostavnim receptima i slavni kuvar Džejmi Oliver pomaže svima koji više nemaju ideju šta da pripremaju, pa je otkrio recept za čokoladni kolač bez jaja, koji svako može napraviti i to za samo pola sata.
Pročitajte i: Hiljade ljudi je zbog njega ostalo bez posla, a sada se Džejmi Oliver vraća na velika vrata
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Potrebni sastojci:
200 grama maslaca
200 grama lešnika, badema ili oraha
200 grama tamne čokolade
200 grama brašna
200 grama šećera
200 ml mleka
malo soli
Priprema
Zagrejte rernu na 18o stepeni. Pleh dimenzija 25 cm x 25 cm obložite papirom za pečenje. Lešnike, orahe ili bademe, propržite 3 - 4 minute, a kada se ohlade, usitnite ih u blenderu. U isti blender dodajete i čokoladu, prstohvat soli i maslac sobne temerature.
Nakon toga, dodajte mleko, brašno i šećer pa mutite dok ne dobijete glatku smesu. Smesu koju ste dobili ravnomerno raspodelite u pleh pa pecite oko 18 minuta. Bitno je da površina bude hrskava, dok sredina kolača treba da ostane meka i nešto vlažnija. Ako to postignete, uspeli ste da napravite poslasticu po receptu Džejmija Olivera.
Oliver preporučuje da ovaj kolač poslužize uz sladoled, sveže voće ili preliv po želji.
Slavni u Velikoj Britaniji zatvorio 22 od ukupno 25 restorana
Pročitajte i: Džejmi Oliver smršao 12 kilograma uz samo dve male promene
Inače, Džejmi je restorane u Britaniji morao da zatvori u maju prošle godine, pri čemu je hiljade ljudi ostalo bez posla, zbog čega je bio očajan. On je za magazin “You” objasnio razloge propasti svog ogromnog poslovnog carstva.
– Da sam 13 godina proveo otavrajući elegantne restorane, uveravam vas da bi oni sada bili otvoreni – rekao je Džejmi koji je bio prinuđen da zatvori 22 restorana od 25 koliko ih je imao u svom lancu.
Kuvar se tada izvinio zaposlenima (1.300 ljudi je ostalo bez posla) i istakao je da je propao jer njegova jela nisu bila dovoljno bogataška, a on se trudio da po prosečnoj ceni priušti ljudima pristojnu i ukusnu hranu.
Kako je objasnio, njegove mušterije bile su pripadnici srednjeg sloja, a poznati proizvodači “brze hrane” su ga na kraju “pojeli”.
Džejmi, koji je prvo jelo osmislio sa 27 godina, a proslavio se u emisiji “The Naked Chef , istakao je da je dao sve od sebe da spase posao.
Pročitajte još
Dom Nede Ukraden na Badnji dan miriše na ovaj specijalitet, nema večere bez njega
Recept Nede Ukraden za bakalar koji će vas oduševiti
06/01/2025
Saznajte višeLink4MED i BabyLab – vaš saveznik na putu ka roditeljstvu
Link4MED i BabyLab – vaš saveznik na putu ka roditeljstvu
06/01/2025
Saznajte višeSrećan Badnji dan: Ove običaje valja danas ispoštovati
Badnji dan je pun rituala i simbolike
06/01/2025
Saznajte višeJelena Đoković ima svoj recept za krompir salatu, ko ovako pravi za Badnje veče?
Jelena Đoković pravila krompir salatu
05/01/2025
Saznajte višeBadnja večera za manje od 6000 dinara, voditeljka spremila krckavu ribu, pastu, salate
Večera za Badnje veče za manje od 6000 dinara
05/01/2025
Saznajte višeJelovnik Ane Mihajlovski u četrdesetim nema veze ni sa jednom dijetom
Jelovnik Ane Mihajlovski pun zdravih namirnica
04/01/2025
Saznajte više