Znate one dane kada ce crni oblaci samo smenjuju...i tako redom i onda iz tog oblaka krene i da pljušti. Vama direkt na glavu.
I onda par trenutaka stojite onako pokunjeni znajući da imate dve opcije: ili da ostanete ispod tog oblaka, da pokisnete do gole kože i potpuno se predate. Ili da napravite svoje lično sunce i oterate oblake.
Sastojci: (za 4 osobe)
2 šolje brašna
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soda bikarbone
2 kašike šećera
2 kašike sitno iseckane kore limuna
2 šolje jogurta ili mlaćenice
2 jaja
1 kašičica vanila ekstrakta
2 kašike limunovog soka
4 kašike istopljenog putera
2 kašike maka
masnoća za prženje
med za prelivanje
mak za posipanje
Pomešajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, so i dodjate korice limuna koje ste prethodno istrljali sa šećerom, tako limunova kora pusti ulja i dobije jaču aromu.
U drugoj posudi pomešajte istopljeni puter, jaja, jogurt, limunov sok i vanilu. To sjedinite pa prespite u mešavinu sa brajnom. Mutite dok se ne sjedini pa dodajte mak i ostavite da odstoji 10ak minuta.
Zagrejte tiganj na srednje jaku temperaturu, podmažite ga neutralnim uljem ili puterom. Sipajte masu u centar tiganja i pustite da se sama razlije. Za palačinke ove veličine bilo je potrebno oko 3 kašike smese. Kada na gornjoj strani počnu da se prave mehurići i masa se osuši prevrnite palačinku i pecite još minut pa je izvadite iz tiganja.
Palačinke možete da održavate toplima u mlakoj rerni ili ih jednostavno dobro ušuškajte u alu foliju.
Za prelivanje možete da zgrejete med tako što sam teglu stavite u šerpicu sa toplom vodom.
Poslažite palčinke jednu na drugu, dodajte kockicu putera i prelijte toplim medom pa pospite sa po još kojom kašičicom maka jer daje tako neku divnu orašastu aromu, a i zabavno je dok krcka pod zubima.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)