Uz slatka i slana jela: Sos od višanja

Uz slatka i slana jela: Sos od višanja

Autor: | 20/05/2016

0

Sastojci:

400 g višanja bez koštica

2 kašike brašna
½ dl ulja
prstohvat soli
2 kašičice šećera

Priprema:

1. Višnje (sveže ili smrznute) prelijte vodom, pošećerite i kuvajte desetak minuta.
2. Na ulju propržite brašno (kao za zapršku), ali tako da ostane svetlo.
3. U skuvane višnje, zajedno s tečnošcu u kojoj su se kuvale, sipajte uprženo brašno uz lagano mešanje i posolite po ukusu.
4. Kuvajte sos sve dok ne postane gladak i dovoljno gust. Ako vam se ucini da je pregust, dodajte vode, a ako je redak, kuvajte malo duže ili dodajte još svetle zaprške.

Napomena: Ovaj sos u Vojvodini služe uz bečke šnicle, dinstanu teletinu, s krompirom... Možete ga koristiti i za deserte, ali onda umesto brašna upotrebite gustin koji cete rastvoriti u malo hladne vode.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti