Sastojci:
400 g višanja bez koštica
½ dl ulja
prstohvat soli
2 kašičice šećera
Priprema:
1. Višnje (sveže ili smrznute) prelijte vodom, pošećerite i kuvajte desetak minuta.
2. Na ulju propržite brašno (kao za zapršku), ali tako da ostane svetlo.
3. U skuvane višnje, zajedno s tečnošcu u kojoj su se kuvale, sipajte uprženo brašno uz lagano mešanje i posolite po ukusu.
4. Kuvajte sos sve dok ne postane gladak i dovoljno gust. Ako vam se ucini da je pregust, dodajte vode, a ako je redak, kuvajte malo duže ili dodajte još svetle zaprške.
Napomena: Ovaj sos u Vojvodini služe uz bečke šnicle, dinstanu teletinu, s krompirom... Možete ga koristiti i za deserte, ali onda umesto brašna upotrebite gustin koji cete rastvoriti u malo hladne vode.
Pročitajte još
Planinska vikendica Katarine Grujić oduzima dah, cena za iznajmljivanje prava sitnica
Vikendica Katarine Grujić idealna je za zimske dane
27/11/2024
Saznajte višeSlavsko predjelo po receptu Marije Veljković spremno začas, specijalitetu gosti ne mogu da odole
Recept Marije Veljković za slavsko predjelo morate isprobati
27/11/2024
Saznajte višeNajmlađi manekeni zasijali u prazničnom duhu na DexyCo reviji
Najmlađi manekeni zasijali u prazničnom duhu na DexyCo reviji
27/11/2024
Saznajte višeOvo je Slobodina oaza mira nakon incidenta: Klavir, moderan nameštaj i zid u staklu
Dom Slobode Mićalović i Vojina Ćetkovića je oaza mira glumačkog para
26/11/2024
Saznajte višeFestival ruskog filma – u srcu Balkana
Filmovi će biti prikazani u Beogradu, Novom Sadu i Nišu
26/11/2024
Saznajte višeDnevna soba Dragane Katić kao iz magazina, stan smešten na Karaburmi oaza njenog mira
Dom Dragane Katić uređen je po njenoj želji
26/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)