Sastojci za 8 kolačića:
* 100 ml jake kafe
* 75 g mlevenih badema
* 2 kašike likera od kafe
* 3 belanceta
* 3 kašike + 175 g šećera
* kašikagustina
* 75 g crne čokolade
* 100 ml slatke pavlake
* 200 g neslanog krem sira
* 40 g oljuštenih badema
* 30 g čokoladnih bombona za ukrašavanje
Priprema:
Pomešajte mlevene bademe i kašiku šećera, sipajte u pleh obložen masnim papirom, pecite u rerni na 150 stepeni oko 10 minuta i ohladite. Mikserom umutite čvrst sneg od belanaca i 175 g šećera, dodajte pečene bademe, promešajte varjačom, oblikujte osam kupica u plehu sa papirom i kašikom u sredini napravite udubljenje. Temperaturu smanjite na 100 stepeni i ostavite da se suše 2-2,5 sata. Skuvajte kafu i dve kašike šećera, dodajte liker i gustin, mešajte dok ne postane glatko, a zatim ohladite u frižideru. Čokoladu izdrobite, otopite na pari i kašikom punite udubljenja u torticama. Izmešajte slatku pavlaku, krem sir i ohlađenu kafu, nafilujte tortice, pospite seckanim bademima i ukrasite čokoladnim bombonama.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)