Pogledajte kako da napravite sočnu pečenu piletinu s hrskavom koricom.
Sastojci:
5 komada pilećih prsa
2 male kašike soli
1/4 kašičice bibera
1/4 kašičice ljute paprike
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica crvene paprike
2 kašike majoneza
2 kašike kisele pavlake
2 kašike parmezana
1,5 šolja prezli
2 kašičice kukuruznog brašna
100 ml ulja (po želji)
Priprema:
1. Piletinu preseći na pola da dobijemo tanje komade i onda po dužini na pola. Jedan komad podelimo na 4 dela i stavimo u posudu. Dodati so, biber, beli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomešati. Zatim dodati majonez, kiselu pavlaku i parmezan i pomešati da se sve sjedini. Posudu zatvoriti plastičnom folijom i ostaviti u frižideru sat-dva.
2. Tepsiju podmazati uljem (ali može i bez ulja) i posuti kukuruznim brašnom (kukuruzno brašno se stavlja da se meso ne zalepi za tepsiju) i ostaviti na stranu.
3. Piletinu uvaljati u prezle i ređati u tepsiju. Kada smo utrošili svu piletinu, poprskati je opet uljem.
4. Piletinu peći na 210 stepeni oko 25-30 minuta.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)