Potrebno je:
500 - 600 gr brašna
3 jaja
malo ulja
kockica kvasca
malo soli
1 kašika šećera
malo susama i kima
300 ml mlakog mleka
Priprema:
1. Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka pa dodati šećer. Kad se istopi dodati ostatak mleka i pola brašna. Zatim dodati pola k.k. soli i izmešati, dodati ostatak brašna i zamesiti srednje tvrdo testo. Pokriti ga da malo naraste.
2. Naraslo testo podeliti na 4 dela. Sir izgnječiti i dodati jaja pa izmešati. Razviti prvi deo testa u obliku pravougaonika pouljiti i namazati filom sira i jaja. Razvući i drugi deo testa pa pokriti preko prvoga testa ponoviti postupak i sa trećim.
3. Četvrto testo razviti, ali samo pouljiti. Preceći nožem uzdužno na 4 dela pa svaki deo uvijati i stavljati u pleh u koji ste stavili hartiju.
4. Ostaviti da naraste pa namazati žumancetom posuti susamom i kimom. Može i malo krupne soli. Peći na 180 stepeni 30 - 35 min.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)