Izuzetno ukusne palačinke koje možete poslužiti kao predjelo ili večeru.
Sastojci:
150 g prezli
1 jaje
100 ml mleka
malo soli
Za palačinke:
1 jaje
prstohvat šećera
130 g glatkog brašna
300 ml mleka
Za nadev:
150 g mladog spanaća
150 g svežeg kravljeg sira
2 kašike kisele pavlake
1 jaje
1 kašičica soli
Priprema:
1. Jaje sa soli i šećerom dobro umutite. Naizmenično postupno dodajte prosejano brašno i mleko dok ne dobijete glatku tečnu smesu. Dobro zagrejte tiganj, dodajte malo ulja i ulijte testo da prekrije dno tiganja u tankom sloju. Nakon kratkog pečenja testo okrenite lopaticom i još kratko pecite. Prebacite na tanjir. Prema potrebi u tiganj dodajte malo ulja, pa nastavite da pečete palačinke dok ne potrošite celu količinu testa.
2. Za nadev kratko blanširajte spanać. Ocedite ga i dodatno još iscedite vodu. Sitno ga iseckajre i dobro pomešajte sa sirom, pavlakom, jajetom i soli. Nanesite nadev u tankom sloju na palačinku, presavijte levi i desni kraj palačinke pa je savijte u oblik sarmice. Nastavite tako dok ne potrošite svu količinu palačinki i nadeva.
3. Zatim ih uvaljajte u prezle, smesu razmućenog jajeta i mleka i ponovno u prezle. Pržite ih kratko s obe strane u dubljem ulju dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite ih na papirni uvrus kako bi se upila suvišna masnoća. Poslužite samostalno ili uz dodatak svežeg paradajza.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)