Domaće lepinje, kao iz pekare

Domaće lepinje, kao iz pekare

Autor: | 02/05/2016

0

Lepinje iz vaše kuhinje biće odlična zamena za hleb.

Sastojci:

- 600 g brašna
- 300 ml vode
- 6 kašika ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kvasac

Priprema:

1. U mlakoj vodi otopite kvasac sa šećerom i ostavite da nadođe. Brašno pomešajte sa solju, pa dodajte vodu sa kvascem i ulje pa umesite glatko testo. Ostavite da nadođe pola sata pa rasporedite u šest loptica.

2. Ostavite da nadođu pola sata pa razvucite na ½ cm debljine.
3. Ostavite ih da odstoje 15 minuta pa pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, 10 minuta.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recept recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti