Potrebno je:
800 gr krompira
200 gr. brašna
malo soli
malo šećera
1 jaje
prezle
Priprema:
1. Krompir oprati očistiti i staviti da se kuva. Mekan kuvan krompir izgnječiti viljuškom pa dodati malo soli, ulja (2 kašike) i jaje i sve izmiksati da krompir nema grudvica. U njega dodati brašno pa umesiti testo.
2. Iseći ga na male kuglice pa svaku kuglicu razvaljati u valjak i seći željene dužine.
3. Ređati u poslužavnik koji ste pobrašnjivili. U šerpu staviti vodu pa u nju dodati malo soli, a kad proključa spuštati šufnudle .Kuvati oko 5 - 6 minuta da isplivaju na površinu. Pipnuti viljuškom ako su mekane ocediti i isprati u hladnoj vodi.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)