Potrebno je:
3 šoljice brašna
1 šoljica ulja
2 šoljice šećera
1 kašika kako praha
1 šoljica mlake vode
eurokrem za premaz
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šne dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, vodu i dobro izjednačiti. Na papiru iscrtati žirafine šare kao što je prikazano u videu staviti na dno tepsije, a odozgo staviti papir za pečenje. Sipati malo svetle umućene smese u kesu koju ste probušili na ćošku ili stavili plastičan produžetak za ukrašavanje torti. Testom iscrtati sve okolne linije i putanje žirafinih šara.
Staviti u rernu na 200 stepeni 1 min da se samo malo stegne. U preostalu masu dodati kakao pa preliti preko zapečenih šara i peći još 20 min na 180 stepeni. Pečen rolat uviti u krpu ne skidajući hartiju da se dobro ohladi. Zatim skinuti polako hartiju i ponovo uviti rolat da se sasvim ohladi. Namazati po želji.
Predlog: premazati belim eurokremom.
Prijatno!
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)