Kapkejks sa ukusom vanile

Kapkejks sa ukusom vanile

Autor: | 12/04/2016

0

Vanila kapkejks (8 komada)

Sastojci:

100 g brašna
1 ravna kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
80 g blanširanih badema, mlevenih
125 g putera
2 jaja
125 g šećera
110 ml jogurta
1 kašičica ekstrakta vanile
200 g maskarpone sira
250 ml slatke pavlake
3 kašike šećera u prahu ili po ukusu

Predlog: sušene latice ruže, za dekoraciju

Priprema:

1. Sve namirnice izvadite ranije iz frižidera kako bi poprimile sobnu temperaturu.
2. Spremite pleh za mafine pa rupe popunite papirnatim korpicama. Uključite rernu na 180°C.
3. Otopite puter na laganoj vatri i ostavite da se prohladi.
4. Žicom umutite jaja, šećer, jogurt i vanilu. Prosejte brašno, dodajte mu so, bademe i prašak za pecivo.
5. U smesu sa jajima sipajte smesu sa brašnom pa promešajte tek toliko da se sastojci povežu, ali nemojte previše da mutite.
6. Punite korpice skoro do vrha. Pecite 15 do 18 minuta ili dok čačkalica ubodena u testo ne izađe suva.
7. Izvadite ih iz rerne, ostavite nekoliko minuta u kalupu pa ih izvadite na rešetku i ostavite da se potpuno ohlade.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recept recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti