Sastojci:
300 g svinjskog buta
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 pakovanje meksičke mešavine
200 g kečapa ili kuvanog paradajza
malo soli, bibera, biljni začin
malo svežeg peršunovog lišća
malo suvog biljnog začina
1 pakovanje tortilja 8/1
Priprema:
1. Meso iseći na kockice. Na ulju propržiti iseckan crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodati meso i dinstati, dok meso ne porumeni. Dodati mešavinu povrća i kečap (ili kuvani paradajz).
2. Ne dodavati vodu ili je dodati, ali u što manjoj količini. Dodati začine i krčkati dok se povrće (naročito crveni pasulj) ne skuva, a otprilike oko pola sata.
3. U teflonski tiganj na suvo prepeći sa obe strane tortilje da porumene. Zatim ih složiti u čvrst fišek i isti filovati smesom. Odozgo svaki fišek preliti sa malo kečapa.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)