Za 4 osobe (8 kolača) potrebno je:
1 pakovanje od 400 g smrznutog lisnatog testa,
30 g (2 kašike) brašna,
pola kašičice cimeta,
500 g oljuštenih zelenih jabuka iseckanih na kockice,
1 kašika soka od limuna,
2 jajeta,
2 kašike vode.
Za preliv:
130 g šećera u prahu,
30 ml (2 kašike) vode.
1. U činiji pomešajte šećer, brašno i cimet. Dodajte jabuke i sok od limuna, izmešajte drvenom kašikom i ostavite po strani.
2. Na radnoj površini posutoj brašnom istanjite testo na dve kvadratne kore 25h25 cm, debljine 3 mm. Presecite kore na 4 kvadratna dela. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
3. Po sredini kora stavite po kašiku 1/8 fila od jabuka. U činiji umutite jaja sa vodom i time premažite ivice testa. Presavijte koru po dijagonali, zalepite ivice i pritisnite viljuškom.
4. Punjene paketiće poređajte u pleh obložen masnim papirom, premažite umućenim jajima i zesecite po površini na tri mesta. Pecite 20 do 25 minuta, dok testo ne porumeni i ostavite da se ohladi.
5. U činiji pomešajte šećer u prahu sa vodom, umutite, sipajte u špric za kolače ili u kesu sa malim otvorom na jednom uglu i ukrsite tankim mrežastim linijama.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)