Za 24 tortice potrebno je:
250 ml (1 šolja) brašna,
1 kašičica praška za pecivo,
60 ml (četvrtina šolje) rendanog parmezana,
2 jajeta, 120 g seckane dimljene slanine,
180 ml (tri četvrtine čaše) jogurta,
75 ml (četvrtina šolje + 1 kašika) maslinovog ulja,
1 glavica crnog luka,
120 g seckanih šampinjona,
so i biber,
20 g putera
Za fil: 125 ml (pola šolje) pavlake, 24 listića bosiljka.
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U većoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo i parmezanom. Posolite i pobiberite po želji. U drugoj činiji umutite jaja sa jogurtom i 60 ml (1/4 šolje maslinovog ulja), pa postepeno dodajte suve sastojke i mešajte dok se ne dobijete kompaktno testo. U tiganju zagrejte preostalo maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, kratko propržite sitno seckani crni luk, slaninu i pečurke (3-5 minuta) i potom umešajte u testo. Puterom podmažite kalupove za tortice, napunite ih testom i pecite 15-20 minuta. Gotove tortice izvadite iz kalupa, sačekajte da se ohlade, ukrasite umućenom pavlakom i bosiljkom i poslužite.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)