Beli luk daje ovom pireu fenomenalnu aromu.
Sastojci:
8 krompira srednje veličine
glavica belog luka (oljušteni čenovi)
kašika + jedna kašičica soli
1/2 šolja mleka
100 g putera
Priprema:
1. Krompir oljuštite i isecite na četiri dela uzdužno, pa sve delove prepolovite. U dublju posudu stavite isečen krompir i beli luk, pa prelijte vodom, oko 8 čaša, tako da voda prekrije krompire za oko 2 cm. Dodajte i kašiku soli.
3. Procedite krompir i beli luk pa ih vratite u posudu u kojoj su se kuvali. Zagrevajte ih na srednjoj temperaturi oko minut-dva, dok se ne prosuše, pa ih sklonite sa ringle.
4. U manjoj šerpici prokuvajte mleko i njime prelijte krompipre. Dodajte puter i kašičicu soli. Gnječite krompir dok ne dobijete kremast pire.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)