Kremast krompir pire s belim lukom

Kremast krompir pire s belim lukom

Autor: | 26/03/2016

0

Beli luk daje ovom pireu fenomenalnu aromu.

Sastojci:

8 krompira srednje veličine
glavica belog luka (oljušteni čenovi)
kašika + jedna kašičica soli
1/2 šolja mleka
100 g putera

Priprema:

1. Krompir oljuštite i isecite na četiri dela uzdužno, pa sve delove prepolovite. U dublju posudu stavite isečen krompir i beli luk, pa prelijte vodom, oko 8 čaša, tako da voda prekrije krompire za oko 2 cm. Dodajte i kašiku soli.

2. Kuvajte krompir dok ne počne da vri, zatim smanjite temperaturu i kuvajte krompir dok ne omekša u vodi koja struji, oko 25 do 30 minuta.
3. Procedite krompir i beli luk pa ih vratite u posudu u kojoj su se kuvali. Zagrevajte ih na srednjoj temperaturi oko minut-dva, dok se ne prosuše, pa ih sklonite sa ringle.
4. U manjoj šerpici prokuvajte mleko i njime prelijte krompipre. Dodajte puter i kašičicu soli. Gnječite krompir dok ne dobijete kremast pire.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recept recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti