Lako se priprema, nije skupa, a ukus je fenomenalan.
Sastojci:
Biskvit:
6 jaja
9 kašika šećera
9 kašika brašna (ili 8 kašika brašna + 1 kakao)
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Dodatak:
150 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
200 g višanja iz kompota
1 dl ruma (ili manje – po želji)
3 velike kašike marmelade ili pekmeza od višanja ili kajsije
Glazura:
100 g margarina
Priprema:
1. Ispeći biskvit, malo ohladiti i izlomiti u veliku posudu.
2. U mikrotalasnoj rerni otopiti čokoladu i margarin, malo ohladiti i dodati – preliti preko izlomljenog biskvita. Dodati još višnje, rum i marmelade od višanja ili marelice.
3. Sve sastojke dobro izmešati – izgnječiti rukama kako bi se dobila kompaktna smesa, nalik na blato.
4. Na tacnu staviti komad folije – i na fojiji oblikovati rukama smesu – roladu i omotati je folijom. Ostaviti preko noći u frižideru. Drugi dan odmotati – skinuti foliju i preliti glazurom od čokolade.
Ispadnu dve rolade otprilike 5cm široke i 25cm duge.
Od ove smese možete praviti i kuglice.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)