Ove ukusne ćuftice možete poslužiti kao predjelo ili večeru.
Sastojci:
400-500 g ribljih fileta
1 cm oljuštenog rendanog đumbira
900 g krompira iseckanog na kockice
2 šargarepe iseckane na kockice
glavica belog luka (očišljeni i usitnjeni čenovi)
1 jaje, umućeno
1 1/2 šolja gustina
1/2 šolje brašna
so i bibier po ukusu
8 šolja bistre riblje supe
ulje za prženje
Za sos:
šolja sirćeta
šolja smeđeg šećera
3 kašike soja sosa
2 kašike gustina (razmućene u 3 kašike vode)
malo tucane paprike
Priprema:
1. Skuvajte riblje filete u vodi s đumbirom
2. Kada je riba skuvana, usitnite je viljuškom tako da dobijete oko 4 šolje kuvane ribe.
3. U posebnoj šerpi skuvajte krompir i šargarepu dok ne omekšaju.
4. U blender stavite ribu, krompir, šargarepu, beli luk i jaje i dobro umutite. Prebacite smesu u posudu i dodajte brašno i gustin i dobor promešajte, pa dodajte so i biber.
5. Od ove smese pravite loptice i kuvajte ih u bistroj ribljoj supi dok ne porumene.
6. Skuvane loptice zatim pržite u dubokom ulju.
Sos
U tiganju pomešajte sirće, gaziranu mineralnu vodu, šećer i soja sos. Krčkajte dok se šećer ne rastvori, pa dodajte gustin rastvoren u vodi. Ako želite gušći sos, dodajte više gustina i kuvajte da se ublaži ukus gustina. Ako želite pikantniji ukus, dodajte ljutu tucanu papriku.
Poslužite riblje loptice uz sos.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)