Potrebno:
Za marinadu:
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 kašike soja sosa
kurkuma, na vrh kašičice
2 kašike ulja
½ kašičice suvog začina
½ soka od limuna
1 kašika ajvara
Za sos:
1 glavica crnog luka
100 g pečenog neslanog kikirikija
2 kašike soja sosa
iseckan peršun
200 ml neutralne pavlake
I još treba:
500 g pilećeg filea
Marinada: Crni i beli luk sitno iseckati. Sipati u sud, dodati sve ostale namirnice i promešati. Piletinu isecite na trake i kroz njih provucite drvene štapiće za ražnjiće.Premažite ih marinadom i ostavite u frizider na 30 minuta.
Sos: Kikiriki izblendati ili krupno samleti. Crni i beli luk sitno iseckati i na ulju propržiti.Dodajte kikiriki, soja sos, iseckan peršun i neutralnu pavlaku. Sve zajedno prokuvajte 5 minuta.
Ispržite ražnjiće i servirajte uz sosom i povrće po želji.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)