Neka vam dom zamiriše na tradicionalne grčke kolačiće.
Sastojci:
350 g mekog brašna
½ kesice praška za pecivo
½ kesice sode bikarbone
prstohvat soli
40 g putera
45 g šećera u prahu
jaje
60 ml maslinovog ulja
65 ml soka od pomorandže
½ kašičice cimeta
malo mlevenog karanfilića
Za glazuru:
120 g prah-šećera
6 kašika tečnog meda
120 g naseckanih oraha
cimet u prahu
Priprema:
1. Pomešajte brašno sa suvim sastojcima. Penasto izmešajte puter, pa dodajte šećer i jaje i postupno dolijte ulje. Kašiku po kašiku, dodajte sok. Pomešajte s brašnom i zamesite testo, pa ga uvijte u celofan i na jedan sat stavite u frižider, piše sajt Lisa.
2. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini na oko 3 mm debljine. Izvadite kalupom po želji, pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Probodite ih na više mesta.
3. Rernu zagrejte na 170 stepeni i kolačiće pecite 15 minuta. Ostavite ih da se ohlade.
4. Glazura: Pomešajte šećer i vodu, dodajte med i sve zajedno zakuvajte uz neprekidno mešanje. Kolačiće uronite u prohlađenu glazuru, a zatim ih pospite mešavinom cimeta i oraha.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)