Uživajte u slatkom testu i zanosnoj čokoladi.
Sastojci:
50 g hladnog putera nasečenog na kockice, plus još malo za podmazivanje kalupa
150 g brašna, plus još malo za posipanje radne površine
kašičica kakaoa u prahu
2 kašičice šećera u prahu
prstohvat soli
žumance
hladna voda
Za krem:
200 g čokolade za kuvanje
250 g slatke pavlake
kašičica ruma
Za ukras:
orasi preliveni čokoladom
kakao-prah
Priprema:
1. Podmažite okrugli kalup za pite. U veliku posudu prosejte brašno, kakao, šećer i so. Dodajte puter i rukama umesite testo. Po potrebi sipajte vode tako da testo bude meko.
2. Pospite radnu površinu brašnom, razvaljajte testo u krug, potom prebacite u kalup za pečenje. Dobro pritisnite uz rubove, a višak odstranite. Pokrijte papirom za pečenje.
3. Stavite u frižider na oko 30 minuta, a u međuvremenu zagrejte rernu na 190 stepeni. Rashlađeno testo stavite u rernu na 15 minuta, zatim odstranite papir pa nastavite da pečete još pet minuta.
4. Na kraju, uz stalno mešanje, rastopite mešavinu čokolade i putera. Dodajte rum. Prelijte krem po testu i ostavite u frižideru oko tri sata. Pospite kakaom i ukrasite orasima prelivenim čokoladom.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)