Glina u službi lepote

Glina u službi lepote

Autor: | 29/04/2017

0


Glina je vekovima u upotrebi i kao prirodno sredstvo za negu kože lice i tela. Budući da pomaže regeneraciji kože, odlična je i za lečenje raznih promena na koži čineći je nežnom i glatkom, a pri tom umanjuje bore.

Glina se najčešće upotrebljava kao maska za lice ili dodatak kupkama, kada služi za opuštanje celog tela. U tom slučaju, osim što kožu čini nežnom i elastičnom, otklanja umor i stres.

Maske, obloge i pakovanja od gline smiruju upale kože, odstranjuju akne, mitesere, sprečavaju crvenilo i fleke, poboljšavaju formiranje kolagena i elastina koji su važni za što duži izgled mlade i sveže kože.

– Pomešati 2-3 kašičice gline sa nekoliko kapi limunovog soka i negazirane mineralne vode da se dobije homogena smesa. U nju se može dodati i maslinovo ili bademovo ulje. Smesu naneti na čisto lice i držati 20-30 minuta. Umiti lice negaziranom mineralnom vodom i naneti hidratantnu kremu.

Otkrivena kraljevska tajna: Čemu Kejt Midlton duguje svoj savršen izgled

– Kadu za kupanje napuniti vodom temperature 38ºC i dodati tri do četiri kašike gline. U kadi treba ostati najviše 15 minuta. Ovakva kupka ima izuzetno blagotvorno delovanje na čitav organizam jer relaksira, otklanja umor i stres, a koža tela postaje glatka, mekana i elastična.

– U kombinaciji sa maslinovim uljem, glina služi za regeneraciju iskrzale i oštećene kose i protiv njenog opadanja.

– Ukoliko glineni prah nanesete na četkicu za zube i koristite kao pastu, izbelećete zube i ojačati zubnu gleđ i desni.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock
Tagovi:

Pročitajte još

Najnovije vesti