Na koje sve načine možete koristiti šampon za suvo pranje kose

Na koje sve načine možete koristiti šampon za suvo pranje kose

Autor: | 18/04/2017

0


Šampon za suvo pranje kose smišljen je kao "spas u zadnji čas", kada hitno morate napolje, a nemate vremena da operete kosu. Onda su žene shvatile da ga mogu koristiti i kada nemaju potrebu da operu kosu, već da će njegovom upotrebom osvežiti uvojke i dodati kosi nešto volumena.

Pet načina na koje možete upotrebiti ovakav šampon, a da to nije samo pranje kose, prenosi sajt 24.sata.hr

1. Nanesite ga pre spavanja

Ako vidite uveče da bi kosa ujutro mogla loše da vam izgleda, nanesite šampon za suvo pranje pre spavanja. Kosa se za vreme sna masti, pa će ovaj šampon tokom noći apsorbovati tu mast, a kosa će ujutro izgledati čisto.

2. Povećava volumen kose

Čak i kada je kosa čista, umasiravanje ili prskanje iz spreja šampona za suvo pranje može da da kosi veći volumen. Potrebno je i umasirati šampon u koren kose i potom je prstima "pročešljati" podižući pramenove prema korenu. Šampon će povećati volumen kod korena, ali i niz kosu ukoliko to želite.

3. Pravi lepše talase

Ako želite savršene uvojke ili talase potrebno je da stavite šampon za suvo pranje na celu kosu. Skrob iz šampona apsorbovaće masnoću iz kose i sprečiti lepljenje i opuštanje uvojaka.

4. Zadržava ukosnice na mestu

Većina žena kada želi da zadrži ukosnice na mestu, poprska ih lakom za kosu. Šampon za suvo pranje kose zadržaće ukosnice na mestu još duže i učvrstiti ih u kosi. Najbolje je same ukosnice pre stavlajnja na kosu poprskati šamponom.

5. Olakšava menjanje frizure

Ponekad žene promene mišljenje o frizuri u poslednji čas. Šampon za suvo pranje savršen je u slučaju da želite da skinete taalase i izađete napolje s ravnom kosom. Potrebno je samo da skinete sve ukosnice i šnale, naprskate kosu šamponom i pročešljate. U tren oka, kosa će biti ravna i glatka.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock
Tagovi:

Pročitajte još