Pet tajni srećnih, dugih veza

Pet tajni srećnih, dugih veza

Autor: | 12/07/2019

0

Ako ste pomislili da se tajna srećne veze krije u velikim stvarima, koje očekujete od partnera ili on od vas, znajte da grešite! Ni dijamantski prsten ni top putovanje na neku egzotičnu destinaciju ne mogu zameniti sitnice, iako vam one u prvi mah deluju nebitne. Bar tako kažu naučnici! Oni su decenijama istraživali prave razloge očuvanja sreće u partnerskim odnosima sa dugim stažom i zaključili da mali, pozitivni gestovi značajnije utiču na vezu nego velika dela. Da li ste se ikada zapitali koliko sitnih stvari činite za svog partnera i kako on gleda na to? Navodimo nekoliko mini-izraza pažnje i ljubavi koji će ga inspirisati da vam uzvrati istom merom. Verujte nam na reč i #samoopušteno!

1. Zahvalite mu za male ustupke – zato što vas je pustio u kupatilo pre njega, kupio karte za koncert vašeg omiljenog izvođača/bioskop, pripremio obrok za oboje, zabavio vaše prijateljice dok ste se vi spremali za izlazak...

2. Najavio se da dolazi, a vi niste u najreprezentativnijem izdanju? #samoopušteno – dočekajte ga na vratima obučeni u njegovu majicu. Bez veša i drugih odevnih predmeta, naravno!

3. Prepustite mu kontrolu nad daljinskim upravljačem makar na jednu noć. Neće biti smak sveta ako umesto vaše najdraže serije zajedno pogledate utakmicu. Uostalom, čemu služi opcija za premotavanje?!

4. Kupite mu omiljeni slatkiš, kokice ili ice-tea na povratku kući. Zaboravite na to da ste na dijeti, pridužite mu se – u društvu je sve slađe. I nemojte da vas sutra grize savest zbog toga.

5. Prošetajte psa i onda kada je na njega red da to uradi. To će mu zaista značiti, posebno kad se umoran vrati s posla ili nakon celodnevnog učenja usred ispitnog roka. Biće vam zahvalan.

Sve u svemu, pustite mašti na volju i #samoopušteno proširite našu listu – vi ipak najbolje poznajete svog partnera!

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Promo
Tagovi:

Pročitajte još

Najnovije vesti