Sastojci:
- 700 g trešanja
- 550 g putera
- 1 kesica vanil-šećera
- 275 g šećera
- 5 jaja
- 300 g brašna
- 3 kesice praška za pecivo
- 6 dl mleka
- 2 kašike kakaoa
- 4 kašike ulja
- 1 pakovanje pudinga od vanile
Za glazuru:
200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
1. Mikserom mutiti 300 g putera, vanil-šećer i 225 g šećera dok se ne dobije penasta masa. Dodati jaja, prašak za pecivo, brašno i 5 kašika mleka, pa umesiti testo.
2. Pripremljeno testo podeliti na dva dela, te u jedan deo dodati kakao i dobro izmešati.
3. Pravougaonu tepsiju nauljiti, posuti brašnom, pa sipati svetlo testo i poravnati. Preko njega naneti tamno testo sa kakaom.
4. Trešnje oprati i ravnomerno rasporediti po testu. Pripremljeno testo peći u zagrejanoj rerni 35 minuta na 175 ºC dok ne porumeni.
5. Prah za puding pomešati sa 50 g šećera i 1 dl mleka, a 4 dl mleka staviti u šerpu da se kuva. Umućenu masu sipati u ključalo mleko i kuvati kako bi se zgusnula. Gotov puding ostaviti da se ohladi.
6. Puter penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim pudingom da bi se dobila kremasta masa.
7. Pripremljen krem premazati preko pečenog ohlađenog testa.
8. Čokoladu i puter otopiti na pari i preliti preko fila.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)