Za belu koru:
- 5 belanaca
- 150 g šećera
- 150 g kokosa
- 50 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1/2 limuna
Za braon koru:
- 5 belanaca
- 150 g šećera
- 150 g mlevenih oraha
- 50 g kakaoa
- 50 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Za fil:
- 10 žumanaca
- 1 vanil-šećer
- 200 g šećera
- 1 puding od vanile
- 3 dl mleka
- 250 g putera
Bela kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg te postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme.
2. U sneg od belanaca dodati kokos, brašno, prašak za pecivo i sok od pola limuna, pa lagano promešati.
3. Pripremljenu masu sipati u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći je 20 minuta na 170 ºC.
Braon kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg te postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme.
2. U sneg od belanaca dodati orahe, kakao, brašno i prašak za pecivo, pa promešati. Pripremljenu masu za koru ispeći na isti način kao i prethodnu.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca, vanil-šećer, šećer, puding i mleko, te dobro izmešati. Pripremljenu masu kuvati dok se ne zgusne.
Finalni postupak:
1. Belu koru premazati sa 3/4 pripremljenog fila, te prekriti braon korom, potom naneti ostatak fila i ravnomerno rasporediti.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)