Sastojci:
- 300 g piškota
- 150 g putera
- 1 kesica želatina
- 1 kg kajsija
- 5 dl jogurta
- 150 g šećera
- 1 kesica vanil-šećera
- 1 limun
- 4 dl slatke pavlake
- 0,5 dl soka od kajsija
- 2 kesice krem šlaga od vanile
Priprema:
1. U kesu staviti 200 g piškota, te ih grubo isitniti oklagijom. Puter koji je prethodno omekšao na sobnoj temperaturi sjediniti sa isitnjenim piškotama i 50 g šećera, pa dobro izmešati. Pripremljenu masu sipati u okrugao kalup za tortu, poravnati i staviti u frižider da se stegne.
3. Pripremljen želatin pomešati sa miksanim kajsijama, jogurtom, 100 g šećera i vanil-šećerom.
4. U pripremljen fil dodati seckane kajsije, šlag od slatke pavlake i natopljene piškote, pa polako promešati.
5. Stegnutu podlogu od piškota izvaditi iz frižidera, te na nju sipati pripremljen fil i vratiti u frižider. Ohlađenu i stegnutu tortu izvaditi iz kalupa.
6. Krem šlag od vanile pripremiti prema uputstvu sa kesice, premazati ga preko torte i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)