Sastojci:
- 400 g mlevenog keksa
- 150 g "pti ber" keksa
- 100 g suvog grožđa
- 100 g žele bombona
- 10 čokoladnih bananica
- 200 g šećera
- 4 pudinga od vanile
- 200 g margarina
- 100 g mlevenih badema
- 1,2 l mleka
- 2 dl slatke pavlake
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti 6 dl mleka i šećer, te kuvati dok ne proključa.
3. Margarin omekšao na sobnoj temperaturi sjediniti sa ohlađenim pudingom i umutiti mikserom.
4. Žele bombone i čokoladne bananice iseći na kocke.
5. U mešavinu pudinga i margarina dodati žele bombone, bananice, mlevene bademe i suvo grožđe i mleveni keks, te dobro izmešati.
6. "Pti ber" keks kratko potopiti u ostatak mleka kako bi omekšao, te njime obložiti dno kalupa za tortu. Preko natopljenog keksa sipati pripremljen fil, poravnati i staviti u frižider da se stegne.
7. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i dekorisati tortu po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)