Za kore:
- 500 g brašna
- 3 kašike šećera
- 150 g putera
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 1,5 dl mleka
- 3 kašike ulja, so
Za fil:
- 250 g margarina
- 270 g šećera
- 5 dl mleka
- 3 kašike brašna
- 2 vanil-šećera
- 2 kašike kakaoa
Za galazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno, puter, šećer, jaje, mleko, prstohvat soli i prašak za pecivo, pa umesiti glatko testo.
2. Umešeno testo podeliti na tri jufke. Pomoću oklagije svaku jufku razvući u koru dimenzije 30x35 cm.
3. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i posuti brašnom, te u nju staviti pripremljenu koru i peći je u zagrejanoj rerni 8 minuta na 200 ºC.
4. Od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil:
1. U dubljoj posudi umutiti mleko, brašno i 70 g šećera, pa staviti da se kuva mešajući sve vreme kako bi se masa zgusnula. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi.
2. Penasto umutiti puter sa 200 g šećera.
3. U ohlađenu masu dodati mešavinu putera i šećera, te mikserom izmutiti.
4. Pripremljen fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati kakao, a u drugi deo vanil-šećer i dobro izmešati.
Finalni postupak:
1. Na tacnu staviti jednu koru i premazati je filom od kakaoa, zatim je prekriti drugom korom i naneti fil sa vanil-šećerom, pa preklopiti trećom korom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)