Sastojci:
- 600 g šećera
- 600 g brašna
- 6 dl jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 50 g kakaoa
- 2 dl ulja
- 50 g putera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 300 g pekmeza od kajsija
- 2 kesice šlaga
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti šećer, brašno, jogurt, prašak za pecivo, kakao i ulje, te mešati dok se ne dobije kompaktna masa.
3. Kolač ostaviti da se ohladi, te ga premazati pekmezom od kajsija.
4. Čokoladu otopiti sa malo putera, preliti je preko džema od kajsija i sačekati da se ohladi.
5. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i premazati preko glazure od čokolade.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)