Sastojci:
- 100 g šećera u prahu
- 200 g šećera
- 3 kašike brašna
- 4 jajeta
- 1 kesica vanil-šećera
- 2 kašike mlevenog badema
- 125 g džema od ribizle
- 125 g putera
- 250 g pudinga od čokolade
- 150 g marcipana
- nekoliko kapi zelene i žute prehrambene boje
Priprema:
1. Belanca razdvojiti od žumanaca. U odgovarajućoj posudi od belanaca umutiti čvrst sneg, te dodati šećer muteći sve vreme.
3. Tepsiju veličine 32x38 cm prekriti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 200 °C. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, pa preseći uzdužno na tri dela.
4. Puter penasto umutiti, te dodati puding. Marcipan sjediniti sa šećerom u prahu i razvući ga oklagijom na debljinu od 3 mm.
5. Prvu koru premazati džemom od ribizla pa prekriti drugom korom. Zatim naneti fi l od putera i pudinga pa prekriti trećom korom.
5. Poslednju koru premazati sa malo džema od ribizla i naneti sloj marcipana. Gotov kolač iseći na kocke.
6. U ostatak marcipana dodati prehrambene boje, te praviti željene oblike i dekorisati kolač.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)