Za koru:
- 5 belanaca
- 150 g šećera
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašika brašna
Za fil:
- 7,5 dl mleka
- 6 kašika brašna
- 5 kašika šećera
- 5 žumanaca
- 250 g margarina
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 vanil-šećer
Za sirup:
- 1,5 dl vode
- 125 g šećera
Za šam:
- 15 kašika šećera
- 5 belanaca
Kora:
1. Belanca ulupati u čvrst sneg, te postepeno dodavati šećer i sirće muteći sve vreme.
Sirup:
1. U odgovarajućoj šerpi sjediniti šećer i vodu pa kuvati dok se ne dobije sirup. Gotov sirup ostaviti da se ohladi te ga preliti preko kore.
Fil:
1. U jednoj trećini mleka razmutiti brašno, šećer i žumanca. Ostatak mleka staviti da proključa a zatim dodati razmućenu masu i kuvati mešajući sve vreme dok se ne zgusne.
2. Margarin umutiti sa šećerom u prahu i vanil-šećerom pa ga sjediniti sa ohlađenom masom i dobro izmešati.
Šam:
1. Šećer ušpinovati sa malo vode kako bi se dobio gust sirup, a belanca umutiti u čvrst sneg.
Finalni postupak:
1. Natopljenu koru premazati ohlađenim filom, te naneti šam od belanaca. Gotov kolač iseći na kocke.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)