Sastojci:
- 500 g šlaga
- 300 g mlevenog ”plazma keksa”
- 250 g šećera
- 600 g višanja
- 3 kesice želatina
- 1 l mleka
Priprema:
1. U dubljoj šerpi sjediniti mleko i šećer pa kuvati dok ne proključa.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, te sjediniti sa prethodno pripremljenom masom.
4. Fil podeliti na tri dela, te u dva dela dodati po 150 g mlevenog keksa, a u treći deo 600 g oceđenih višanja.
5. U okrugao kalup za tortu staviti najpre prvi sloj fila sa mlevenim keksom, preko njega naneti fil od voća, a zatim prekriti drugim filom od keksa.
6. Pripremljenu tortu ostaviti u zamrzivaču da odstoji tri sata, potom je izvaditi iz kalupa i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)