Torta Anastasija

Torta Anastasija

Autor: | 06/12/2013

0

Sastojci:

  • 500 g šlaga
  • 300 g mlevenog ”plazma keksa”
  • 250 g šećera
  • 600 g višanja
  • 3 kesice želatina
  • 1 l mleka

Priprema:

1. U dubljoj šerpi sjediniti mleko i šećer pa kuvati dok ne proključa.

2. Želatin razmutiti sa 2 dl vode, dodati u toplo mleko, dobro izmešati i ostaviti da se hladi dok masa ne postane pihtijasta.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, te sjediniti sa prethodno pripremljenom masom.
4. Fil podeliti na tri dela, te u dva dela dodati po 150 g mlevenog keksa, a u treći deo 600 g oceđenih višanja.
5. U okrugao kalup za tortu staviti najpre prvi sloj fila sa mlevenim keksom, preko njega naneti fil od voća, a zatim prekriti drugim filom od keksa.
6. Pripremljenu tortu ostaviti u zamrzivaču da odstoji tri sata, potom je izvaditi iz kalupa i dekorisati po želji.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još