Sastojci:
- 500 g kesten pirea
- 2 kašike ruma
- 100 g putera
- 150 g kristal šećera
- 150 g mlevenih oraha
- 2 banane
Za glazuru:
- 50 g putera
- 50 g čokolade
- 2 kašike kakaoa
- 3 kašike ulja
Priprema:
1. U odgovarajućoj šerpi sjediniti šećer sa 3 kašike vode i kuvati dok se šećer ne otopi.
2. U otopljen šećer dodati rum, puter, mlevene orahe i kesten pire, te dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
3. Pripremljenu masu naneti na foliju, pa pomoću oklagije istanjiti i formirati pravougaonik.
4. Na početak duže strane pripremljenog pravougaonika složiti banane, te urolovati.
5. Posebno sjediniti puter, čokoladu, kakao i ulje, pa kuvati na pari dok se ne dobije kompaktna masa. Pripremljenu glazuru preliti preko rolata i ostaviti ga u frižider da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)