Sastojci:
- 2 pakovanja piškota
- 2 konzerve kompota od kajsija
- 10 listova želatina
- 5 dl slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 2 kesice vanil-šećera
- 1,5 dl ruma
- 1 dl vode
- 2 kesice šlaga
Priprema:
1. Kajsije izvaditi iz konzerve, ocediti i sitno iseckati, te ih kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije gusta, kašasta masa.
3. Slatku pavlaku umutiti mikserom, a zatim sjediniti sa ohlađenom kašom od kajsija, dodati šećer i vanil-šećer, te sve dobro izmešati.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti rum i vodu, a zatim u dobijenu mešavinu umakati piškote.
5. Natopljenim piškotama obložiti dno i bočne stranice okruglog kalupa pa sipati pripremljen fil, a odgore takođe naređati piškote.
6. Pripremljenu tortu staviti u frižider da se stegne, te je izvaditi iz kalupa, premazati umućenim šlagom i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)