Za koru:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 1,5 dl ulja
- 1 dl mleka
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g mlevenih lešnika
Za fil:
- 5 dl mleka
- 1 puding od čokolade
- 3 kašike šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 0,5 dl jake crne kafe
- 250 g putera
Za glazuru:
- 1 kašika putera
- 100 g čokolade
Kora:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja i šećer, pa dodati ulje, mleko, otopljenu čokoladu, brašno, prašak za pecivo i lešnike.
2. Sve sastojke dobro izmešati, te dobijenu masu sipati u nauljen i brašnom posut pleh veličine 20×30 cm i peći u zagrejanoj rerni 40 minuta na 180 °C.
Fil:
1. Prašak za puding pomešati sa malo mleka i 3 kašike šećera pa sipati u ostatak ključalog mleka i kuvati mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne.
2. U topao puding umešati otopljenu čokoladu i crnu kafu te ga ostaviti da se ohladi.
3. Puter penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim pudingom.
Finalni postupak:
1. Po pečenoj i ohlađenoj kori ravnomerno rasporediti pripremljen fil.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)