Za testo:
- 6 dl jogurta
- 350 g šećera
- 2 dl ulja
- 400 g brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 150 g putera
- 1 vanil-šećer
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 3 kašike ulja
Testo:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jogurt, šećer, ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dobro promešati.
2. Pripremljenu masu sipati u nauljen, brašnom posut pravougaoni pleh, te peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
3. Pečeno testo ostaviti da se ohladi pa okruglim kalupom vaditi željene oblike.
Fil:
1. Jaja i šećer kuvati na pari dok se ne zgusnu a potom ih ostaviti da se ohlade.
2. Posebno umutiti puter i vanil-šećer te dodati u ohlađenu masu od jaja i ostaviti da se stegne.
Glazura od čokolade:
1. Čokoladu otopiti sa malo ulja.
Finalni postupak:
1. Okrugle kore umakati u mlaku glazuru od čokolade, pa ih ostaviti da se stegnu.
2. Kašikom za sladoled vaditi kuglice od pripremljenog fila, te na svaku piškotu od čokolade staviti po jednu kuglicu i poprskati ostatkom glazure.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)