Sastojci:
- 2 kesice pudinga od vanile
- 2 kašike brašna
- 2 kašike gustina
- 100 g šećera
- 1 l mleka
- 250 g putera
- 200 g eurokrema
- 6 ”krem bananica”
- 100 g čokolade
- 700 g ”pti ber” keksa
- 3 dl soka od pomorandže
- 2 šlaga
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti prašak za puding, brašno, gustin, šećer i malo mleka, a ostatak mleka staviti da provri. Pripremljenu mešavinu sipati u ključalo mleko, te nastaviti sa kuvanjem mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne.
3. U prvi deo dodati eurokrem te dobro izmešati. U drugi deo dodati seckane ”krem bananice”, a u treći deo čokoladu izrendanu na krupno rende.
4. ”Pti ber” keks umakati u sok od pomorandže, pa ga rasporediti po pripremljenom plehu.
5. Preko prvog sloja keksa naneti fil s eurokremom, zatim naslagati drugi sloj keksa, a preko njega naneti fil sa ”krem bananicama”. Potom naređati još jedan sloj keksa i završiti filom sa rendanom čokoladom.
6. Šlag pripremiti prema uputstvu s kesice i premazati ga preko pripremljenog kolača. Kolač staviti u frižider da se stegne, pa ga iseći na kocke.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)