Sastojci:
- 200 g praške šunke
- 300 g mlevene junetine
- 350 g šampinjona
- 2 dl pavlake
- 150 g suvog vrata
- 1 kora lisnatog testa
- 2 čena belog luka
- 1/2 veze peršuna
- 2 jajeta
- 2 kašike ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti junetinu sa jednim jajetom i pavlakom, te začiniti po ukusu.
3. Uzak pravougaoni kalup nauljiti i obložiti ga listovima suvog vrata. U obložen kalup ređati naizmenično fil od mesa, šunku i fil od šampinjona. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal, završiti sa praškom šunkom.
4. Pripremljenu tortu prekriti korom od lisnatog testa, pokriti folijom i staviti u zagrejanu rernu da se peče.
5. Pred kraj pečenja skinuti foliju, kako bi kora porumenela.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)